Richtlijnen en gang van zaken Matchingregeling Cultuureducatie. Deze regeling heeft betrekking op de basisscholen in Vinkeveen, Mijdrecht, De Hoef en Wilnis.  

Doel van de regeling is het bevorderen van lokale kunst- en cultuureducatie op de basisscholen. De Matchingregeling heeft betrekking op lokaal kunst- en cultuuraanbod (niet op provinciaal aanbod van Kunst Centraal) op de basisscholen. Matching wil zeggen: als een school een bedrag bestemt voor kunst- en cultuureducatie op school voor lokaal aanbod, dan vult Cultuurpunt Rond de Venen dat aan met nog eens dat bedrag. De minimum inleg door de school op jaarbasis is € 350, en de maximum inleg op jaarbasis is  € 1500. De school kan zelf een activiteit/aanbieder/docent aandragen. Of wij gaan met u of de intern cultuurcoördinator om tafel en maken samen een aanbod op maat, op basis van uw wensen en op basis van de financiële mogelijkheden. Naast de docenten van het docentencollectief van Kunst Rond de Venen, hebben wij contacten met de andere cultuuraanbieders in de gemeente, wij hebben dus een breed netwerk. Wij schatten in dat we vijf tot zes scholen per jaar kunnen bedienen.

Hoe gaat de regeling in zijn werk:

 • De Matchingregeling betreft een financiële overeenkomst tussen Cultuurpunt Ronde Venen en de school met betrekking tot een lokale kunst- en cultuuractiviteit: onder de regeling vallen de kosten van lesuren en materiaalkosten, niet de uren voor organisatie of voorbereiding.
 • De overeenkomst tussen Cultuurpunt Ronde Venen en de school wordt gesloten voorafgaand aan de uitvoering van de activiteit.
 • Een kunst- en cultuuraanbieder kan de school wel op de regeling van Cultuurpunt Ronde Venen wijzen, maar kan niet de regeling met de school aangaan. (Aanbieder verwijst door naar Cultuurpunt Ronde Venen.)
 • De school kan zelfstandig een aanbieder van kunst- en cultuureducatie aandragen voor een activiteit, of met de contactpersoon van Cultuurpunt Ronde Venen rond de tafel gaan zitten om een plan te maken, en daar een lokale aanbieder bij te vinden.
 • De school maakt inhoudelijke, praktische en financiële afspraken direct met de aanbieder.
 • De school maakt een begroting: kosten voor lesuren en materiaalkosten, of de kosten van voorstelling, concert of excursie.
 • Het maximum lesuurtarief van de kunstenaar-docent is € 50,00, inclusief reiskosten; dit tarief wordt aangepast met ingang van schooljaar 2023/2024
 • Het plan en de begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur van Stichting Kunst Rond de Venen / Cultuurpunt Ronde Venen middels het Activiteit-aanmeldformulier Matchingregeling dat wordt toegestuurd door de contactpersoon van Cultuurpunt Ronde Venen
 • Bij akkoord: er wordt een overeenkomst gemaakt tussen Cultuurpunt Ronde Venen en de school.
 • De kunst- en cultuuraanbieder stuurt de nota voor de activiteit naar de school.
 • De school stuurt de nota voor het overeengekomen bedrag naar Cultuurpunt Ronde Venen.
 • Bij tussentijdse wijzigingen van het plan informeert de school tijdig de contactpersoon van Cultuurpunt Ronde Venen.

Voor vragen of een afspraak kunt u contact met ons opnemen via e-mail aan (voorlopig nog) : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor een aanvraag: Download het onderstaande Word formulier, vul het in en stuur het naar (voorlopig nog): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik op de download button om het formulier op te halen (klink op bestandsnaam voor info):