Kunst Rond de Venen, docentencollectief

Kennismaking Vervolg muziek: blaas / slag / snaar / toets

Je eerste optreden! Een spannende dag, de instrumenten worden in elkaar gezet en uitgedeeld. De eerste tonen klinken, houd je het instrument goed vast? Na een uurtje oefenen kun je al meespelen met de Cuban Dance, mijn tante’s bloes of een liedje uit de 1, 2, 3 zingmethode. En dan is er het echte optreden, voor de juf of de meester, en wie weet een andere klas.

Voor de workshop splitst u uw klas in drie groepen met een maximum van 10 leerlingen per groep. Elk van de drie groepen krijgt les op één blaas-, snaar-, slag- of toetsinstrument. Na een gezamenlijke opening krijgen de leerlingen een uur les op het instrument. Daarna komen de groepen weer bij elkaar voor samenspel en optreden. De totale duur is anderhalf uur. De lessen worden gegeven door drie vakdocenten.

Kennismaking Vervolg: theater, zang en dans

Met je lijf en stem storten we ons in een podium-avontuur. Het wordt een spannende dag. Bij theater kruip je in de huid van iemand anders, zingen gaat over ritme, swing en klank, en dansen doe je samen op sfeervolle en dynamische muziek. Na een uur oefenen in één discipline zul je ervan versteld staan wat je allemaal hebt geleerd. Het is geweldig om dit te laten zien, op te treden dus! Voor de workshop splitst u uw klas in drie groepen (theater, zang en dans) met een maximum van 15 leerlingen per groep.
Na een gezamenlijke opening krijgen de leerlingen een uur les in deze discipline. Daarna komen de groepen weer bij elkaar, om te laten zien en horen wat ze geleerd hebben. De totale duur is anderhalf uur. De lessen worden gegeven door drie vakdocenten.

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.cultuurpuntrondevenen.nl/scholen

Discipline: muziek of theater / zang / dans

Groep: 3 t/m 8

Vorm: workshop, met optreden voor elkaar

Locatie / Ruimte: op uw eigen school in 3 lokalen

Maximaal aantal leerlingen:  30 per workshop muziek (meer? in overleg) of 45 per workshop theater/zang/dans

Tijdsduur: 1 ½ uur           

Indicatie van de kosten per groep: 3 docenten 1 ½ uur à € 55 per docentuur = € 247,50 + reiskosten

Benodigdheden:  - 3 lokalen (het liefst vrij van stoelen en tafels)
                                - mogelijk een digibord of geluidsapparatuur