Marjolein Berger-Vos, IntoTuition, workshop Intuïtief Beeldhouwen

In 2 uur maken de kinderen een eigen beeldje van speksteen. Ze worden uitgenodigd niet te gaan bedenken wat ze gaan maken, maar op avontuur te gaan in en met de steen. Door het boren van een of meerdere gaten worden ze geholpen vrij en intuïtief te werk te gaan. Tijdens de workshop worden alle stappen van het beeldhouwproces doorlopen. Speksteen is een zachte steensoort die eenvoudig te bewerken is. Al doende leren de leerlingen een aantal basistechnieken voor het vormgeven en afwerken van hun beeld. Aan het einde van de workshop zetten de kinderen hun beeldje op sokkel. Voor de kinderen is het een feest om spelenderwijs hun eigen beeldje te maken.

Discipline: Beeldhouwen in speksteen

Groep: Vanaf groep 4

Vorm: Workshop 

Locatie / Ruimte: Buiten, handarbeidlokaal, gymzaal, klaslokaal

Maximaal aantal leerlingen: 35

Tijdsduur: 2 uur                    

Indicatie van de kosten: 150 euro (2 uur workshop en 1 uur op- en afbouw workshop) en 7,50 euro per kind voor materialen, gebruik gereedschappen etc.

Benodigdheden: Voor de workshop zijn tafels met stoelen nodig of tafels waar aan gestaan kan worden (bijv. tafeltennistafel). Als het weer het toelaat, beeldhouwen we het liefst buiten. Mocht er binnen worden gebeeldhouwd, dan zorgen we voor een afdekzeil op de vloer. Verder worden de tafels afgedekt en werken de kinderen op een handdoek om beschadigen aan de tafels te voorkomen. Het boren gebeurt aan een aparte tafel (geldt alleen voor de workshop van 2 uur). Voor alle kinderen is een schort beschikbaar. Bij groepen van meer dan 10-12 kinderen zijn, afhankelijk van de groepsgrootte en leeftijd, 1 tot 3 hulpouders, stagiaires en/of leerkrachten nodig. Dat wordt bij de aanvraag besproken.  

MailadresDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.intotuition.nl